8 juni 2015
19:00

Unbyns IF

Referat: Norrfjärden IF - Unbyns IF

Nu har DC-9:an lyft från marken! Seger på bortaplan mot Norrfjärden med 2-1 - i år skall vi vara ett mittenlg åtminstone.
Vi hade lite sjukdomar i truppen så det var med lite kort trupp vi åkte iväg. Startuppställningen var Marcus i mål, Backlinje frv Humlan, Aidan, Blurk och John Li. Kris och Anttila centralt med Simon framför. Linus på vänster och Jensa på höger. Wallin framåt. Avbytare var Junior, Burman och en skadad Tomas.

Matchen börjar med att Norrfjärden har initiativet och vi försvarar oss. Efter en tio minuter krånglar vi oss ur (det har hänt förr..) och börjar få lite rull. Matchen går på en vårlik plan som iofs är rätt ba, men lite långhårig. Det känns tidigt som vi kan utmana på djupet och effter en raid av Linus där han kommer runt sin back och kan slå in den till Wallin som blir träffad av bollen på högern så har vi en ledning med 1-0. Vi har en bra period till sista minuterna i första. Tyvärr kan dom kvittera på en boll vi inte skall släppa till. Nu skall sägas att dom har en del bra chanser och 1-1 i halvlek känns helt ok.

I andra har dom också mer boll, men vi har en del bra chanser. Aidan slår en frispark som skär genom hela laget till en Jensa som kommer fri och dräper in den i nättaket. Dom skapar en del farligheter, men det gör vi också - bla Linus har en där han trasslar sig fram till målisen. Wallin kommer loss på kanten men får inte in den. Simon kan vicka förbi men kommer lite för långt ner.

Som tur var spelar vårt försvar mycket bra, med flera fina räddningar av Marcus (minns speciellt en i andra). Aidan och Blurk extraplus som möter ett bra anfall. Kris skall ha extraplus för flera situationer där han går ner och täcker i backlinjen, samt mycket bollvinnande på slutet när dom pressar. Linus gör också en mycket bra match där han ser speedig ut och kombinerar med Simon några gånger.
Sen Kul att det lossnar för Jensa med ett mål idag - det kommer fler!